În jurul lui V. Voronin se întâmplă întotdeauna ceva „neobişnuit”?

Această întrebare mi s-a strecurat în gânduri după ce am citit cazul domnului V. Ţurcan, care recent a cerut iniţierea procedurii de demitere a domnului Preşedinte, Vladimir Voronin. Aceasta din cauza jocului „anti-democratic” pe care V. Voronin îl aplică în legătură cu puterea juridică din Moldova.

Conform argumentelor şi datelor aduse de acest avocat cu adevarat profesionist şi curajos (daca veţi dori vă pot face cunoştinţă cu el!!! îl cunosc personal.), domnul Voronin, poate fi demis în baza art. 89 al Constituţiei RM, prin invocarea violării frauduloase a Codului de procedură penală (art. 218) şi a Codului penal (art.303) (detalii pe www.amnesty.md). Respectiv, există premise reale de a demite Preşedintele, dar Parlamentul RM se află sub „conducerea” comuniştilor. În acest sens, 2/3 din parlamentari nu vor vota nicidecum pentru aceasta propunere.

Chiar dacă această ştire a fost una semnificativă pentru cetăţenii noştri, nu toţi jurnaliştii au considerat necesară prezenţa lor la acest „manifest” împotriva Preşedintelui RM. Adică, mass-media pro-comunistă nu  s-a prezentat (nu au venit la Conferinţa de Presă cu această ocazie, din 27.12.07). Probabil, nu au vrut să intre în conflict cu „Voronin – atotputernicul” şi să-şi strice relaţiile cu adevăraţii „moş crăciuni” ai RM (comuniştii – молдавские деды морозы). Prin urmare, aceşti jurnalişti nu se ruşinează deloc de implicarea lor în jocurile „anti-democratice” a elitei comuniste.  Dimpotrivă, aceştia sunt neteziţi pe cap şi promovaţi în continuare. În timp ce, reprezentanţi ai  UNIMEDIA sunt bruscaţi, chiar alături de Voronin, chiar în ajunul ANULUI NOU şi în preajma copiilor care cântă pe scena din Piaţa Marii Adunări Naţionale (ruşine!!!).

Îmi pare rău că nu se conştientizează faptul că mass-media trebuie să fie liberă şi independentă, iar că puterea executivă nu trebuie să facă imixtiuni în albia celei legislative şi celei juridice şi viceversa. Eu sper că  acest lucru va fi înţeles pe viitor, prin intemediul „pârghiilor europene”, dacă comuniştii nu vor încerca să evadeze din limitele acestora (Afirmaţia lui V.Voronin privitor la posibila nerespectare de către RM a deciziei CEDO privitor la Mitropolia Basarabiei). În acest, caz speranţa se va agăţa de potenţialul electoral din Moldova, care sperăm că va fi oportun pentru realizarea unor schimbări adevărate, inclusiv prin intermediul unor „soluţii anti-antidemocratice”.

Un AN NOU fericit!!! Cu realizarea viselor celor care doresc „impicimentul” Preşedintelui şi celor care îşi doresc o informare cât mai obiectivă şi liberă!!!

AN NOU FERICIT!!!

Reclame
Explore posts in the same categories: NO COMMENTS - MOLDOVA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: