Ghimpu impus sa aleaga intre fratia cu Romania si cea cu Rusia

Pentru HOTNEWS.MD

Preferinţele istorice şi politice ale liberalului Mihai Ghimpu nu mai pot fi puse la îndoială de nimeni. Nici cârcotaşii coaliţiei de guvernare şi nici presiunile exercitate pe pitulate de Rusia, în domeniile sensibile pentru ţară aşa ca, de exemplu, producţia vinicolă, nu pot despica imunitatea controversatului Preşedinte interimar.
Ritualul ideologic împrejurul scoaterii sârmei ghimpate de pe Prut, iniţierea Comisiei pentru evaluarea crimelor comuniste din perioada sovietică, critica mocnită adresată nostim cu orice ocazie părţii ruse, confirmă antipatiile naturale pe care le nutreşte „unionistul” Mihai Ghimpu pentru Moscova.

Totuşi, autorităţile ruse prin mesaje camuflate, umbrite de stoparea livrărilor unor loturi de producţie vinicolă, cer determinarea Chişinăului, cerându-i „aprecieri univoce tentativelor de a pune la îndoială simbolul frăţiei dintre popoarele rus şi cel moldovenesc”.

Cu toate acestea, comportamentul românofil al preşedintelui interimar nu mai poate fi deghizat în straturile politice ale Alianţei pentru Integrarea Europeană. De aceea, celelalte partide din coaliţia pro-europeană vor fi nevoite să găsească pârghii eficiente pentru a potoli excentrismul „unionist” al Partidului Liberal, împăcând partenerii externi şi asigurând o stabilitate elementară a guvernării.

Explore posts in the same categories: Coaliţia "Alianţa pentru integrare europeană", HotNews.md, liderul PL, moldova

One Comment pe “Ghimpu impus sa aleaga intre fratia cu Romania si cea cu Rusia”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: