AIE va avea portavoce unică?!

Pentru HOTNEWS.MD

Împiedicată de orgoliile individuale, contrariată de interese endogene contradictorii, sacrificată în numele unor obiective politice particulare, Alianţa pentru Integrare Europeană devine se pare obiectul unei instituţionalizări politice.

S-a anunţat crearea unui secretariat de coordonare a activităţii coaliţiei de guvernare. Ghidaţi de principiul „mai bine mai târziu decât niciodată”, liberal-democraţii au conştientizat că lipsa unei poziţii comune ordonate şifonează mai degrabă imaginea formaţiunilor în parte – percepute drept ceva concret. Aceasta se datorează caracterului destul de abstract al Alianţei în general. Or, putem spune că se urmăreşte încorporarea instituţională a coaliţiei deseori criticată pentru eterogenitate excesivă. Pe de altă parte, „administratorii” ei vor să se distanţeze foarte delicat de această structură ambiguă, conferindu-i funcţionalitate autonomă. Cauza poate fi atât profilarea contextului electoral, cât şi carenţele de imagine determinate de gestionarea problematică a Alianţei şi numeroasele sincope produse ca urmare.

Deocamdată nu este încă clar dacă cele 4 partide de guvernare vor dispune şi de un serviciu unic de presă. Analizând egocentrismul politic care a paralizat până acum Alianţa deducem o probabilitate redusă în privinţa creării sau cel puţin buna funcţionare a acestui „punct media”.

În ciuda tentativelor de a repara „exteriorul” Alianţei şi de a imprega un mecanism de eficientizare, menţinerea intereselor unor partide de la guvernare în stare lezată (cum ar fi exemplul, PDM-ul absent din organismul noii puteri), precum şi alegerile anticipate care primează în agendă, minimizează eforturile depuse.

Reclame
Explore posts in the same categories: Coaliţia "Alianţa pentru integrare europeană", HotNews.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: