AIE devine tot mai verde şi mai verde

Pentru HOTNEWS.MD

Iniţial considerat riscant, Guvernul a devenit pentru Partidul Liberal Democrat o punte de legatura eficienta cu populatia. Accesul la sursele media publice reinnoite, mediatizarea puternica prin intermediul noilor institutii de pe piata mass-media, precum si consilierea oferita de cei mai buni specialisti moldoveni, au construit o platforma productiva pentru liberal-democratii condusi de Vlad Filat.

Anume acest partid si liderul lui sunt unicii care si-au sporit sustinerea din partea populatiei, potrivit celui mai recent sondaj IMAS. Emergenta acestei formatiuni rezida insa si din alte motive decat cele nominalizate. Astfel, zborul frant al liberalilor lui Ghimpu (minus 5 %), in paralel cu mersul zigzagat al PDM-ului (minus 4%), au condus la redirectionarea anumitor procente din partea alegatorilor cu intentia de vot catre formatiunea lui Filat. Preluarea rolului de „aspirator” al voturilor celor dezamagiti in democrati sau liberali produce efecte nescontate de PLDM. Prin urmare, acesta are posibilitatea sa monopolizeze nu doar pe aripa dreaptă, dar si pe portiunea de centru-dreapta a spectrului politic.

Accentuarea respectivei traiectorii va determina pe viitor schimbarea comportamentelor partidelor de guvernamant. Odata cu consolidarea pozitiei in spatiul public, PLDM se va impune indirect si in interiorul coalitiei, intensifincand culoarea verde in Alianta. Roadele acestei evolutii vor fi vizibile in viitoarele lupte ale lui Vlad Filat pentru fotoliul de presedinte al tarii, unde va trebui sa-l devanseze pe candidatul principal la aceasta functie, democratul Marian Lupu.

Explore posts in the same categories: Coaliţia "Alianţa pentru integrare europeană", moldova, Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: