[Comentariu] Pentru ce pleacă Filat la Bruxelles?

Pentru ALLMOLDOVA

Vizita la Bruxelles se înscrie în lista deplasărilor “de recunoaştere” pe care Vlad Filat, reales în funcţia de prim-ministru, le va efectua în perioada imediat următoare. Cu acest prilej, oficialul moldovean va familiariza factorii de decizie europeni cu priorităţile de guvernare stabilite de Alianţa pentru Integrare Europeană-2.

Pe lângă dezvoltarea relaţiilor UE-RM şi acţiunile iniţiate de autorităţile de la Chişinău pentru implementarea Planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize, pe agenda discuţiilor se va afla şi dosarul energetic. În acest sens, este programată o întrevedere cu Gunther Oettinger, comisarul european pentru energie.

Discuţiile pe tematica energetică sunt actuale pentru R.Moldova, care deţine preşedinţia în cadrul Comunităţii Energetice Europene. Totodată, problema respectivă se impune din cauza problemelor cu care se confruntă întregul sistem energetic moldovenesc, în special după scumpirea gazelor naturale importate din Rusia.

Cu certitudine, situaţia politică din R.Moldova după alegerile parlamentare din noiembrie 2009 va ocupa locul central în discuţiile cu oficialii europeni, care posibil vor insista ca actuala guvernare să poarte un dialog mai deschis şi mai activ cu opoziţia comunistă, cu scopul de a depăşi acutizarea crizei politice şi de a evita alegerile parlamentare repetate

Explore posts in the same categories: UE şi RM, Vlad FILAT

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: