„EURONEWS” discreditează R.Moldova?!

Preluat de UNIMEDIA, postat pe VoxReport.md şi VoxPublika.md

Reportajul despre cea mai săracă ţară de pe continentul european, adică R. Moldova, produs de jurnaliştii de la „EuroNews” ridică dubii în privinţa profesionalismului, fie a „partizanatului geopolitic” al postului considerat pan-european, obiectiv şi echidistant. „No Spring for Moldova” este fundalul conceptual pe care sunt proiectate cele mai negative şi deplorabile aspecte ale R. Moldova. Case pe cale să se risipească, oameni săraci şi flămânzi, cu viitor incert, sunt primele imagini dedicate Moldovei, aduse în atenţia publicului european. Deşi, asemenea panorame triste pot fi găsite în prezent chiar şi zonele defavorizate din unele state noi membre ale UE (România sau Bulgaria), jurnaliştii de la „prestigiosul EuroNews” au hotărât să dea pe post stereotipurilor despre Moldova la gradul superlativ şi cu cea mai negativă faţetă posibilă.

După ce Eurovisionul a fost considerat de participanţii din Moldova drept o reuşită în privinţa promovării ţării cu resurse financiare reduse, vin jurnaliştii europeni pentru a distruge în câteva clipe „mitul mioritic” dansat şi cântat de băieţii de la Zdob şi Zdub, cu energizanta (dar nu şi cea mai reuşită) piesă „So Lucky”.

Cine vrea cu orice scop să ne dezavantajeze în faţa europenilor, folosind mass-media europeană numărul unu, cu o acoperire şi vizibilitate pe întregul continent european? Prima şi unica în lista acuzaţiilor este Rusia, precum şi acoliţii săi de la Tiraspol! Şi nu numai?! Dar de ce acum şi vor mai urma alte „atacuri imagistice” împotriva Moldovei? Cu siguranţa odată începută campania de defăimare a Moldovei va continua, cel puţin până la reuniunea neformală a „formatul 5+2” la Moscova, din luna iunie curent, unde se aşteaptă o turnură semnificativă pentru negocierile privind soluţionarea conflictului transnistrean.  Din această perspectivă, o asemenea campanie direcţionată contra Moldovei este justificată, deoarece Rusia încearcă să modeleze contextul diplomatic şi opinia publică europeană pentru a orienta formatul de negocieri corespunzător intereselor proprii. Aici e vorba în primul rând de consolidarea şi permanentizarea neutralităţii R. Moldova, prin ancorarea la aceasta a unei administraţii autonome transnistrene cu drepturi largi, inclusiv cel de „veto”, dar puternic pro-rusească şi anti-occidentală (anti-NATO). Realizând aceasta, cei de la Kremlin reuşesc să manipuleze cu viteza şi gradul de integrare a Moldovei în structurile europene şi euro-atlantice.

Implicaţia Rusiei în scenariul reportajului „No Spring for Moldova” iese în evidenţă prin modul cum sunt prezentate cele două maluri ale Nistrului. În cazul malului controlat de Chişinău este impregnat mesajul sărăciei, neputinţei, migraţiei masive spre Vest. Pe când malul stâng este ilustrat cu „pământuri fertile şi roadă îmbelşugată”, cu proces de producţie în plină desfăşurare. Acest contrast frapant dintre malul drept şi stâng, a fost intensificat cu imaginea pe drept calomnioasă, unde moldoveanul de pe malul drept este un servitor la angajatorul transnistrean. Pentru a evidenţia şi mai mult acest pretins complex al inferiorităţii populaţiei de pe malul drept, arhitecţii reportajului au gândit „o scenă de cerşire”, unde „transnistreanul” îi întinde muncitorului moldovean „valută transnistreană”. În mod intenţionat, reportajul îl prezintă pe transnistrean drept „personaj prosper”, iar pe moldovean – „muncitor jalnic”, pentru care banii câştigaţi pe malul stâng este ultima soluţie pentru a supravieţui. Dorind să redea culori şi mai închise acestei scene, jurnaliştii înscenează discursul muncitorului moldovean, unde acesta „roagă” să fie realizată reintegrarea ţării, salvatoare pentru fals pretinsa “sărăcăcioasă şi cerşetoare” Moldovă.

Reportajul difuzat de „Euronews” este o adevărată lovitură de imagine pentru ţară, într-un context foarte sensibil şi complicat, când autorităţile centrale lucrează asiduu şi eficient, cel puţin pe planul politicii externe şi diplomatic. Dar misiunea campaniei denigratoare este de impune Chişinăul să accepte statutul de parte egală în negocieri pentru Tiraspol, care potrivit reportajului este nu doar mai avansat din punct de vedere socio-economic, dar şi superior ca entitate politică, în condiţiile nerecunoaşterii pe plan internaţional. Odată obţinând această concesie, Moscova crede că va putea aranja şi alte compromisuri din partea Chişinăului, prin intermediul europenilor, cointeresaţi mai mult ca niciodată în gaze naturale mai ieftine.

Fără a ne concentra prea mult pe aspectul geopolitic trebuie să recunoaştem că „EuroNews” ne face o defavoare enormă, dar nu este clar de ce la nivel diplomatic nu au apărut semnale de la Chişinău şi de ce autorităţile nu reacţionează nici într-un fel? Este oare vorba de o conspiraţie mai extinsă sau totuşi Chişinăul s-a resemnat şi acceptă fără rezerve înţelegerile la care europenii ajung cu ruşii? Dar dacă şi europenii au contribuit la reprezentarea Moldovei în aceste nuanţe?

Prin abstracţie dacă excludem faptul că ruşii sunt unicii comanditari ai acestui reportaj, la prima vedere „inofensiv” şi obiectiv, atunci pe cine mai găsim în spatele acestui material „propagandistic”? Din păcate, îi vedem pe anumiţi europeni, foarte prietenoşi cu Rusia (Germania, Franţa, Italia), care posibil pregătesc anumite scenarii pentru Moldova, pentru reglementarea transnistreană şi ambalarea unui „stat nou”.

Explore posts in the same categories: Conflictul transnistrean/приднестровский конфликт, EURONEWS vs Moldova, Rusia pretutindeni

39 comentarii pe “„EURONEWS” discreditează R.Moldova?!”

 1. IT-st Says:

  Absolut corect. Am avut si eu aceleasi ganduri la vizionarea reportajului Euronews. O singura observatie: Euronews nu este ”mass-media europeana numarul unu”, nici macar ”numarul doi” nu este. Cred ca reportaje similare in mass-media europeana care intr-adevar este ”numarul unu” de-abia urmeaza sa apara.

  • deniscenusa Says:

   IT-st, am mentionat mass-media numarul unu, dar posibil trebuia sa fiu si mai explicit. In realitate e unicul post specializat exclusiv pe EUROPA si tot ce tine de aceasta.

 2. greg Says:

  La noi autoritatile sunt in campanie electorala si nu le arde de Tara noastra, ca si in restul zilelor

  • deniscenusa Says:

   Mi se pare evidenta tenta „propagandistica” in acest reportaj, unii insa imi invoca halucinatii..si lipsa de spirit critic fata de situatia din tare. Cred ca trebuie sa ne referim la reportaj, dupa cum am incercat si eu sa fac. Merci pentru comentariu 🙂

 3. arthois Says:

  …BBC nu a facut nici un fel de reportaj de tipul asta, deobicei insa ambele companii prezinta aceleasi stiri… NU cred ca euronews nu are un rol deosebit in ce priveste opinia europeana, dar nici cel mai vadit…
  Unica ce n-au nimerit e ceea ca in Transnistria lumea traieste mai bine decit in RM…in rest e adevar 🙂

  • deniscenusa Says:

   EURONEWS este considerat instrument de informare pentru multa lume din Europa, si nu este prima data cand este prins cu „mata in sac”. Cat priveste BBC, el mediatizeaza realitatile din arealul de influenta britanic, la fel ca si cele franceze. EURONEWS este unicul care se rasfrange asupra Europei continentale, si apropo nu in zadar statele din UE si din afara UE isi mediatizeaza tarile, serviciile nationale etc. folosind acest post TV. Mai mult nu am ce adauga. Si va rog sa cititi articolul bine si sa priviti video. Dupa aia vorbim. Multumesc pentru intelegere!

 4. flegmatic Says:

  Chiar si pentru o tara saraca cum este R.Moldova, imaginile prezentate de Euronews descriu mai degraba niste exceptii, decat o legitate. Case pe cale sa se risipeasca sunt oriunde, dar, sunt de acord, la noi sunt mai multe, insa asta nu inseamna ca asa sunt majoritatea caselor! Euronews ne-a descris foarte „obiectiv” in acest reportaj.

 5. Sefu' Says:

  Is dobitoci aia de la Euronews!
  Ce nu filmeaza cocalarii de prin cluburi? S-klass-urile? X-urile, care aparaent, is mai multe decat uzina insasi produce, cluburile de fite, vilele oligarhilor?…
  Au gasit ei un sat si NA! imaginea tarii!
  Da sate d’astea is peste tot. Am fost in Russia la 200km de St-Petersburg: bai, acolo oamenii nici macar gard nu au, iar 1-ushka este lux! ce sa mai…

 6. s Says:

  mama ta de analist! mai ai sa dai in bara? ce tot scrii prostii?

  Denis dute, te rog, si vezi cine au fost reporterii Euronews. Au fost rusi? nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. au fost francezi. Si ce au aratat ei? ca noi traim in rahat. e saracie in moldova pe cand unii demnitari se plimba cu masini de sute de mii de euro. nu e corect? sau poate e vina rusilor?

  ce au mai aratat ei? ca avem problema cu transnistria pe care nu o putem rezolva. si aceasta tot e corect. ca cei din transnistria nu vor in moldova? tot e corect. ei sunt rusalai. numai moldoveanul care lucreaza pentru deputatul/businessmanul transnistrean a zis ca vrea o moldova unita.

  ce au mai aratat? ca moldovenii se duc in italia sa castige bani? si asta nu e corect? da! moldovenii nostri se duc in italia ca tu sa ai pe ce trai. si au aratat 2 moldoveni care vor afacere. apu ei sunt chiar 2, deoarece restul cheltuie bani pe altceva.

  si la sfarsit tot nu a fost adevar? sa iti spun un secret? da e adevarat. noi nu o sa vedem integrare in UE niciodata, atata timp cat nu vom rezolva aceste 2 probleme – saracia si transnistria. eu ma aflu de 3 luni la Berlin si stiu ce atitudine au ei fata de noii membri. ei nu vor mai face greseala pe care au facut-o cu bulgaria si romania.

  apu iaca, pana ce nu o sa rezolvam problemele noastre interne nu o sa vedem europa. noi suntem acum pentru ei o povoara si ei nu au de gand sa lucreze pentru noi ca noi sa scriem comentarii prostesti.

  dute draga si mai lucreaza, da nu bredi cu comentarii de 2 bani la care le pui titlu intrigant. eu sunt jurnalist si crede-ma ca stiu tactica aceasta. ia mai bine si sadeste un copac si fa tara mai verde decat sa induci oamenii in eroare.

  • deniscenusa Says:

   Domnule, in primul rand te rog sa vorbesti mai respectuos, in al doilea rand te rog sa citesti omule articolul. Unde am spus ca jurnalistii sunt „rusi”. Daca ai venit sa faci atac la persoana intr-un stil badaranos. Cat priveste inducerea in eroarea a oamenilor, ei au posibilitatea sa vada video si sa decide unde este adevar si unde este minciuna. In rest te rog sa te retii de la atacuri de la persoana pe viitor, domnule anonim!

   • Doru Says:

    Domnilor,
    Din cate cunosc eu televiziunea de stat rusa este actionara la Euronews cu aprox. 20% din capital. De aici si facilitatile oferite rusilor; pe mine personal ma distreaza cand Euronews afiseaza cursul rubla/valute deorece rubla ruseasca nu este convertibila decat pe piata Rusiei; nu poti tranzactiona ruble la bursele occidentale

  • KyubiVal Says:

   @ S (sau un Anonimeni) – eşti sigur că eşti jurnalist? Văzând cum scrii, cred că ai dormit la lecţiile de limbă română, nu altceva.

   Revenind la subiect, eu nu sunt contra să se arate realitatea despre o ţară, da în Moldova sunt multe probleme printre care sărăcia e una din cele mai grave şi evidente, DAR trebuie de arătat TOT, şi aspectele pozitive, şi cele negative ale unei ţări, şi cum cineva a mai zis sus nu cred că toate casele din Moldova se risipesc, e uşor să creezi un stereotip şi să creezi impresii proaste dacă arăţi lumii doar astfel de imagini şi nu toate ce reprezintă realitatea din RM. Iar de Transnistria nici nu mai zic, un stat inexistent, nerecunoscut, fondat cu ajutorul ruşilor care de decenii au programat acolo să aibă industriile majore în caz de o eventuală cădere a URSS, care e una dintre cele mai mari pieţe negre de contrabandă a armelor, coruptă şi condusă de un dictator practic (acelaşi om la putere timp de peste 15 ani = dictatură pentru mine, nicidecum democraţie) şi multe altele pe care poate nici nu le mai ştiu… şi eu o descriu mai bine comparativ cu Moldova? Înseamnă că-s nişte reporteri/jurnalişti de 2 bani, ce nu cunosc şi nici nu vor să cunoască situaţia reală a acestor 2 teritorii, şi care cum a zis şi Denis, poate o fac cu un scop anume, acum, nu ştiu bine contextul şi toate necunoscutele implicate pentru a putea spune care anume, cine şi de ce, dar cu siguranţă ceva e la mijloc, părerea mea.

   Revenind la Anonimeniul S – să fii jurnalist ar mai presupune să fii şi un om cu studii şi educaţie, dar după cum răspunzi aici nu dai deloc dovadă de aşa ceva, motiv în plus să cred că eşti jurnalist doar cu vorba pe net. Poţi să-ţi expui părerea, oricât de negativă, şi educat, fără insulte şi atacuri la persoană, cine te crezi? Mister Intelect European? Fii om cu educaţie şi cu bun simţ şi nu-ţi scoate frustrările şi invidia la iveală în aşa hal, tot tu te faci ridicol apoi.

   P.S. Se scrie „du-te” şi nu „dute”…

 7. Petru Clej Says:

  Denis, cred ca ai incredere in competenta, integritatea si impartialitatea mea. Ei bine, eu consider ca reportajul nu este partizan. Ceea ce insa ma intristeaza este intrebarea insinuanta si, la limita, calomnioasa, din titlu. Cu atat mai mult cu cat fixingul este facut de jurnalistii de la IMEDIA, fosta echipa a BBC Chisinau, care nu s-ar preta la asa ceva. Iar tu stii asta.

  • Denis Cenusa Says:

   Petru, te respect pe tine si suntem colegi, cel putin am fost. Si cred ca baietii de la Imedia sunt buni, dar priveste singur reportajul. E cosmar si nu inteleg ce mesaj anume aduce. Ne plaseaza intr-o lumina mai peiorativa decat putem fi.

 8. Petru Clej Says:

  Denis, incearca sa te detasezi de faptul ca traiesti in Republica Moldova si mai ales ca traiesti la Chisinau. Imaginile din satul respectiv sunt poate mai reprezentative decat cele de pe bulevardele Chisinaului. In plus, secventele cu cei doi vinificatori sunt extrem de relevante, unul dintre ei fiind destul de instarit. Cat despre Transnistria, nu mi s-a parut nimic nelalocul lui. Ba mai mult, as spune ca imaginea ministrului-om de afaceri in djip care-i da un bacsis zilierului moldovean surprinde bine raporturile de acolo, fiind si o ironie sociala (probabil neintentionata). Mai mult reportajul se incheie cu un moldovean din Transnistria care pledeaza pentru integritatea Republicii Moldova. Toate acestea ma fac sa spun ca toate criticile tale sunt nejustificate si insinuarea din titlu cel putin nedreapta.

  • deniscenusa Says:

   Petru, imi pare rau daca crezi ca nu am ce face decat sa vin cu insinuari, iar faptul ca reportajul aparut putea fi influentat dupa ce au contribuit cei de la Imedia. Inteleg ca aperi colegii,dar incearca sa te detasezi de acest lucru si sa privesti inca o data reportajul.

 9. Petru Clej Says:

  Denis, eu am analizat reportajul și nu am găsit nimic tendențios în el. Tu afișezi un titlu insinuant fără să ai probe.

  • Denis Cenusa Says:

   Petru, in reportaj sunt prezentate lucrurile de o maniera care creeaza opinia la care m-am referit. Chestia cu Rusia este o constatare, o ipoteza… si din articol este clar acest lucru.

 10. Petru Clej Says:

  Denis, poti sa-ti creezi orice impresie si sa-ti exprimi orice opinie, atata timp cat nu pui la indoiala buna credinta a persoanei sau institutiei la care te referi. Daca insa pui la indoiala buna credinta, atunci trebuie sa ai probe foarte solide.

  In cazul de fata, tu insinuezi coruptie in producerea acestui reportaj. Eu, ca jurnalist care traiesc in afara Republicii Moldova, dar care nu sunt un ageamiu cand vine vorba de RM, consider ca acest reportaj este echilibrat. Daca Euronews te-ar da in judecata pentru acest titlu insinuant – si ar avea tot dreptul – ai fi in mare dificultate, pentru ca ar trebui sa faci tu proba veritatii in instanta, adica sa dovedesti ca Euronews a facut acest reportaj la comanda Rusiei.

  • Denis Cenusa Says:

   Nu au decat sa incerce acest lucru, iar titlul insinuant atrage atentia la un aspect abordat in articol. Cat priveste daca este sau nu echilibrat, eu nu sunt de acord, fiind in Moldova si cunoscand realitatile. Iar despre faptul ca jurnalistii iau bani pentru ce scriu se cunoaste bine. Petru, m-ai uimit cu „instanta de judecata”. In primul rand, incerci sa imi restrictionezi dreptul la libera exprimare, in al doilea rand e vorba de pluralism de opinie si inca ceva – nu voi aplica autocenzura pentru ca materialul a fost realizat de persoane pe care le cunosti tu (desi, stii bine de consider profesionist si jurnalist de calibru). Eu recamand specialistilor pe propaganda mediatica sa se exprime. Noi chestiilea astea le-am studiat la facultate – cum si de ce se intoxica, deformeaza, dezinformeaza, manipuleaza etc. opinia publica. Multumesc pentru intelegere.

 11. Petru Clej Says:

  Denis, te asigur ca daca o publicatie serioasa in limba engleza ar fi fost de acord sa-ti publice acest articol cu acest titlu, ar fi riscat sa se trezeasca cu libel writ din partea Euronews intr-o curte de la Londra, writ pe care l-ai fi primit si tu. Ce probe ai tu ca acest reportaj a fost facut la comanda Rusiei? Astea sunt criteriile dupa care se scriu articole serioase. La BBC aveam acces 24 de ore la telefon cu avocati, in caz ca aveam dubii cu privire la potentialul de calomnie dintr-un material ce urma a fi publicat. Eu cred ca tu nu realizezi ce repede poti fi dat in judecata pentru calomnie la Londra.

  • deniscenusa Says:

   Petru, exista un drept pe care nimeni nu mi-l poate retrage, in cazul in care eu vin cu argumente, dupa tine neprobate, dar care reies din material. Daca incerci sa-mi induci o autocenzura, nu cred ca e cazul, deoarece cei de la EuroNews, nu prima data prezinta straniu evenimentele. Iar titlul vine sa atraga atentia la o idee, daca e prea dur, atunci scuze, dar si materialul nu este asa cum ar trebui sa fie cel obiectiv, echilibrat si non-partizan. Multumesc pentru sugestii, dar atunci ar trebui dati in judecata cei din presa europeana, care scriu tampenii despre Romania si romi, despre moloveni si pasapoartele romanesti…Cred ca exagerezi cand invoci judecata..si nu uita de libertatea cuvantulu.

 12. Petru Clej Says:

  Denis, cred ca tu faci o confuzie intre a critica – perfect legitim – si a pune la indoiala buna credinta a cuiva. Poti sa faci praf reportajul Euronews si nimeni nu poate spune nimic. In momentul in care tu insinuezi reaua credinta – reportaj facut la comanda Rusiei – intri pe terenul calomniei. Pentru ca daca Euronews te-ar in judecata, tu ar trebui sa faci dovada ca Rusia a comandat acesl reportaj si te asigur ca nu vei avea probe in instanta.

  Tu faci eroarea de a considera ca libertatea de exprimare e absoluta. Nu este, atunci cand intra in conflict cu alte drepturi, cum ar fi dreptul la propria imagine – de unde calomnia, cand intra in conflict cu dreptul la viata privata, dreptul la protectie al minorilor, dreptul de a avea un proces corect, s.a.m.d. In multe dintre aceste cazuri, nu libertatea cuvantului are prioritate. Daca vrei iti dau exemple concrete.

  Cat despre mass media occidentala, mai ales cea anglo-saxona, cu toate neajunsurile ei este cu ani lumina inaintea mass mediei din restul lumii. Inclusiv cea din Romania si Republica Moldova. Ar trebui sa pastrezi simtul proportiilor, Denis. Si-ti recomand sa-ti modifici titlul care este calomnios.

  • deniscenusa Says:

   Am adaugat ghilimele, dar altceva nu vreau sa schimb. Cat priveste explicatiile de rigoare, voi tin cont de ele. Dar, oricum in mod subiectiv incerci sa aperi pozitia celor de la Imedia. Petru, dar prin reportajul lor, cei de la Euronews nu calomniaza imaginea tarii si a mea personala ca si cetatean. Duble standarde, convenabile pentru unii, nu si pentru mine, iar denumirea repet nu este calomnioasa deoarece se refera la o ipoteza, o ideea abordata in articol.

 13. Petru Clej Says:

  Imi pare rau Denis, ai nevoie de un curs de drept jurnalistic. Nu exista „calomnierea imaginii tarii”, asta e o sintagma folosita de regimurile autoritare. Tu pur si simplu nu intelegi ca nu ai dreptul, fara probe, sa pui la indoiala buna credinta a cuiva. Intr-o democratie buna credinta se prezuma. Iar afirmatia cu IMEDIA este facuta in lipsa de orice argumente. De ce sapi cand esti intr-o groapa Denis? Eu ti-am sugerat sa renunti la insinuarea calomnioasa din titlu si atata tot. In rest, poti sa faci parada de traditionalul complex de inferioritate romano-moldovenesc fata de occidentali. Sunt extrem de intristat de atitudinea ta.

  • deniscenusa Says:

   Petru sunt constient de faptul ca tara nu poate fi calomniata, ti-am explicat din alta perspectiva cum pot fi privite lucrurile. Petru, nu voi schimba titlul, care deja este consacrat. Iti multumesc inca o data pentru sugestii. Dar te rog nu incerca sa ma incriminezi intr-un mod de parca as fi comis o crima impotriva umanitatii. Imi pare rau ca opiniile critice genereaza atatea discutii. Am spus ca am retinut tot ce mi-ai spus, dar nu voi schimba denumirea. Pe viitor voi tine cont de sugesti. Multumesc inca o data!

 14. Petru Clej Says:

  Denis, eu ti-am scris aceste sugestii tocmai pentru ca te cunosc si nu as vrea sa ai necazuri. Titlul se poate incadra la infractiunea de calomnie si nu as vrea ca Euronews sa te dea in judecata, pentru ca ai avea mari neplaceri. Sunt niste sugestii absolut dezinteresate din partea cuiva care traieste la Londra unde aceasta chestiune a limitelor libertatii de exprimare este de mult debatuta si rafinata.

 15. Petru Clej Says:

  Salut aceasta proba de maturitate din partea ta, Denis.

  • deniscenusa Says:

   Petru, posibil am fost prea dur sau categoric, dar sincer nu ma vei convinge ca materialul este echilibrat. Cat priveste titlul, am incercat sa scot in evindeta subiectul, si nu am facut intentionat o tentativa de calomnie, cum ai spus tu. Dar sunt de acord ca trebuie sa promovam practicile europene de scriere a articolelor, de aceea, am luat in calcul opinia ta. Multumesc in mod repetat!

 16. Petru Clej Says:

  Denis, nu vreau sa te conving, pentru ca in legatura cu reportajul sunt diferente de perceptie. In privinta titlului, era clar calomnios, deci intra pe terenul delictelor de presa. Daca te-am convins sa-l schimbi nu mai am nicio pretentie.

  • deniscenusa Says:

   Petru, titlul nu s-a dorit a fi nici calomnios, nici altfel, iar sesizarea ta este temeinică. Dar am explicat că am pus accente şi nimic mai mult. Merci pentru intelegere si pentru interesul manifestat!

 17. pulbermax Says:

  Cred ca s-au spus mult prea multe despre acest subiect. Numai faptul ca am promis sa-l citesc si sa comentez ma face sa scriu.

  O sa repet faptul spus de unii ca „adevar spui”, si o sa le zic altora ca „din pacate avem de toate, si case pe cale sa se darime, si moldoveni care pleaca in Italia si inca multe altele”, ori aici problema este in „etichetarea”facuta. Nu poti fi obiectiv, aratind o parte din adevar si ascunzi o alta parte, pe care o musamalizezi cu o inscenare de genul celei cu cersitul. Trebuie sa ai anumite interese sa faci asemenea reportaje, iar daca el este, se gaseste si o casa stricata, si un muncitor ca vai de capul lui.

  Desi din anumite motive obiective imi dau seama ca nu e o legatura prea mare intre acestea, mi-a trezit totusi o suspiciune aparitia reportajului „No spring for Moldova” in aceiasi zi cu spotul PLDM „E dimineata din nou in Moldova”. Ele merg intr-un contrast perfect, iar de aici probabil si lipsa de reactie, mai ales din partea Prim-ministrului.

 18. flegmatic Says:

  Iata inca o confirmare ca Denis are dreptate: http://unimedia.md/?mod=news&id=34359

 19. petruclej Says:

  Denis, aștept să scrii un articol intitulat „Wall Street Journal discreditează Republica Moldova” http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703784004576220292415000236.html?KEYWORDS=moldova


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: