În aşteptarea „revoluţiei lui PCRM”

Preluat de HOTNEWS.MD

Comuniştii sunt avariaţi, iar liderul lor spiritual, adică Mark Tkaciuk, scoate din sertare scenarii prăfuite, cu intenţia de a asmuţi cetăţenii împotriva coaliţiei de guvernare. În lipsa unor motive sensibile și originale, PCRM-ul vrea să încolţească AIE generând un conflict de imagine contra României, acuzată că ar fi tras cu arma nu doar într-un cetăţean pretins infractor, dar şi în direcţia întregii Moldove. În mod obligatoriu, inspirat de motive ezoterice, Tkaciuk menţionează în comunicatul de presă al comuniştilor data de 13 ianuarie, încercuind-o ca o zi neagră. Cazul de la postul de trecere de la Galaţi, frontiera moldo-română, este deocamdată unica cauză reală pe care PCRM-ul o poate invoca pentru a aduna oamenii rând pe rând în piaţă, iar de acolo să le amintească despre guvernarea coruptă, uzurparea puterii în stat, sărăcie şi alte acțiuni ale AIE-2.  Dar canalizarea percepţiei negative faţă de România către guvernarea de la Chişinău este o metodă mult prea sofisticată pentru a sensibiliza eficient populaţia.

Cel mai probabil,  moldoveniştii care au ieşit să protesteze în faţa ambasadei române de la Chişinău şi să ceară expulzarea lui Marius Lazurcă, au reprezentat o mostră pentru comunişti. Dar nu este clară decizia PCRM de a exploata acest subiect, din moment ce acesta nu are potențialul necesar de a (re)anima interesul publicului faţă de proteste stradale îndelungate. Fie că într-adevăr creativitatea comuniştilor este la limită sau că, totuși, strategia PCRM este de a lovi rând pe rând în punctele slabe ale guvernării, contabilizând orice incident, defect şi situaţie de criză, folosindu-le după principiul „bulgărului de zăpăda în rostogolire”. Acumularea nemulţumirilor şi accentuarea punctelor nevralgice ale guvernanţilor sunt unica ieşire din situaţie, dacă PCRM vrea să exerseze presiuni „de jos în sus”, forţând AIE să facă concesii sau să-i aplece spre anticipate. Astfel, atacurile de raider și prejudicierea țării cu milioane de lei și alte probleme care se vor declanșa accidental sau organizat pot deveni componentele unei campanii de denigrare pe care acum o planifică comuniștii.

Protestele promise de comuniști și văzute ca instrument pentru schimbarea guvernării pot prinde contur inclusiv datorită multiplicării nemulțumirii publice de către mai mulți actori concomitent. Mișcarea Antimafia și Iurie Roșca pot amplifica efectul dorit de PCRM, dar cum acestea vor conlucra între ele și ce rol vor juca aceștia în schema de combatere a Alianței, proiectată de opoziția comunistă. În orice caz, comuniștii sunt nevoiți să acționeze sau să accepte înfrângerea, iar odată cu această să se pregătească de o descompunere treptată. Până atunci, aceștia prevăd ca iarna să fie înfierbântată cu proteste anti-AIE, pentru a apropia anticipatele și a demoniza referendumul constituțional.

Explore posts in the same categories: AIE-2, PCRM

7 comentarii pe “În aşteptarea „revoluţiei lui PCRM””

 1. Ion Says:

  Potebtialul pcrm nu trebuie subapreciat totusi. E mizerabil insa cum foloseste tkaciuc cazul de la prut pentru a atata spiritele antiromanesti!

 2. pulbermax Says:

  Ion, daca am fi absolut obiectivi, si ne-am vedea si birna din ochii proprii, am spune ca este exact aceeiasi situatie ca acum doua saptamini, cind un (prim) incident similar a fost folosit pentru atitarea spiritelor antiruse.

 3. Antonescu Says:

  Cum plm sa zici “revoluţiei” lui PCRM si sa nu te zgarie la ureche! O astfel de constructie putea sa faca un arab sau rus nu un ditamai observator politic! Nu crezi ca suna mai bine „revolutiei” PCRM-ului???????


 4. […] se va intensifica din partea comuniștilor, care după cum am menționat anterior (În aşteptarea “revoluţiei lui PCRM”) recurg la blamarea României pentru diverse fapte, începând cu incidentul de la vama din Galați […]


 5. […] comuniştii au fost apreciaţi (În aşteptarea “revoluţiei lui PCRM) drept “avariaţi politic”, dar şi ca nişte contabili isteţi ai lapsusurilor comise […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: