Consiliul Europei, antecamera politicienilor plângăcioşi de la Chişinău

Am observat cu stupoare cât de disperată este clasa politică de la Chişinău, indispusă din cauza depresiei din societate, unde numărul dezamăgiţilor creşte vertiginos. Incapabili să-şi restabilească imaginea şi încrederea publică, politicienii moldoveni apelează la autorităţile străine pentru a recupera handicapul distanţei enorme dintre ei şi populaţie. Ţinta principală a operaţiunii iniţiate de guvernanţii moldoveni pentru redobândirea încrederii publicului a devenit, spre nefericirea celui vizat, Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland.

În paralel cu convorbirile telefonice, solicitate de premierul moldovean şi liderul liberalilor, numele lui Jagland figurează în diverse articole, unde cuvintele şi declaraţiile lui s-au transformat în materie primă pentru grave distorsionări. Portalurile de ştiri de buzunar ale politicienilor, precum şi cele care se poziţionează drept neutre, au reuşit cu succes să-l implice pe „inocentul” Jagland în tentative mediatice de dezinformare a opiniei publice. Responsabilitatea pentru aceste atacuri informaţionale nu a fost asumată de niciun politician moldovean, deşi în mare parte vina o poartă chiar ei, deoarece încearcă să exploateze aureola Secretarului general pentru a-şi reanima propria imagine. 

În mod surprinzător, Jagland este lăsat singur în faţa acestei ofensive, devenind obiectul unor hărţuieli politice din partea „politicienilor plângăcioşi”. Liderii partidelor de la guvernare l-au adus pe câmpul de luptă pe Jagland, în încercarea de a-şi promova referendumul acasă, dar au uitat să-l evacueze la retragere. Atât liberalii, cât şi Lupu şi Filat, s-au lovit de opoziţia mai multor forţe, care recomandă abandonarea referendumului. Unii spun că e vorba de reprezentanţii societăţii civile, în realitate, cuvântul decisiv îl au de spus partenerii externi, care cu excepţia asistenţei consultative nu şi-au arătat vreo disponibilitate financiară de a întreţine noul episod din aventura referendumurilor Alianţei pentru Integrare Europeană. În lipsă de resurse financiare din exterior, referendumul va pica. Dar chiar şi în condiţiile unei finanţări copioase, plebiscitul va avea un destin incert, odată ce nu vor exista susţinători în rândul celor care influenţează, manipulează sau montează opiniile în minţile populaţiei iubitoare şi dependente de televiziune.

Cu certitudine, Thorbjørn Jagland devine un personaj popular în spaţiul mediatic autohton, dar mijloacele în care are loc această iniţiere este deloc favorabile. Pe fundalul unei neîncrederi tot mai mari faţă de instituţiile europene, este inadmisibil ca autorităţile de la Chişinău cu uşurinţă să-l supună pe Jagland unei discreditări publice active şi necruţătoare. În orice caz, dezamăgirea faţă de criza politică din Moldova şi rătăcirea politicienilor moldoveni au fost principalele emoţii ale Secretarului general, provocate de comunistul Petrenco, în faţa membrilor forului european. Această situaţie este determinată şi de pasivitatea Oficiului de la Chişinău al Consiliului Europei, care nu intervine în mod jenant, aşteptând consumarea impactului negativ al evenimentului.

Referendumul este un proiect temporar, ce poate decădea din lista priorităţilor actualilor politicieni, de aceea, Consiliul Europei şi coordonatorii acestuia trebuie să-şi apere interesele făcând abstracţie de provincialismul şi egoismul plângăcioşilor de la Chişinău.

Reclame
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Etichete: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 comentarii pe “Consiliul Europei, antecamera politicienilor plângăcioşi de la Chişinău”


  1. […] LibertateaTV, DEnis CEnușa Urmatorul > var addedComment = function(response) { //console.log('fbComments: Caught added […]

  2. Dorin Dusciac Says:

    Denis, iarasi un fel de manifestare a sinistrozei… Nu am auzit nici un politician din AIE (Filat, Ghimpu, etc…) zicind ca Jagland sustine cu tarie referendumul. Oamenii pur si simplu au informat opinia publica despre discutiile lor telefonice cu SG de la CoE. Nimeni nu a zis chestii deplasate, exagerate, asa cum incerci sa faci sa apara in articol. Nici la intrebarea lui Petrenco SG nu a spus un „nu” hotarit referendumului, asa cum vor aia de la NIT. De fapt, Jagland nici nu a vorbit de referendum. El doar a zis ca nu intelege cum intr-o republica parlamentara poate functiona un parlament care e incapabil sa aleaga presedintele. Asta a fost sensul raspunsului sau. Mie mi s-a parut ca prin asta el a criticat opozitia comunista, incapabila de a purta un dialog cu guvernarea. Nici mai mult, nici mai putin.

    • deniscenusa Says:

      Vezi paginile lor web si ideile pe care le promoveaza paginile weg sustinute financiar de acestia, nemaivorbind de televiziune. Si e important ceea ce crede opinia publica, care a retinut doar mesajul lor fals, si nimic altceva din pacate.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: