Ghimpu cel mai bun la manipulare. Ce fel de trădare?

Preluat de VOCEA BASARABIEI

Am constatat cu stupoare cât de activ manipulează liderul liberalilor cu opinia publică. Revin din nou la Mihai Ghimpu pentru că anume el încearcă să obţină cele mai multe foloase din criza politică curentă, fiind o opoziţie în cadrul coaliţiei de guvernare, pe lângă cea comunistă care există în legislativ.

Deşi, a acceptat să numească ziua alegerilor, Ghimpu a vorbit despre trădarea pusă la cale de celelalte forţe din AIE împotriva PL-ului. Dar ce trădare are în vedere el, atunci când acordul alianţei nu a fost respectat şi nici nu putea fi urmat întocmai, din cauza discrepanţelor şi conflictelor de interese naturale dintre PLDM şi PL sau PDM şi PLDM. Ce fel de trădare, când în cazul alegerii preşedintelui, democraţii nu vor mai putea obţine funcţia înaltă în stat, iar Lupu va rămâne veşnicul candidat la preşedinţia ţării. Inocularea mitului despre trădare vine, de fapt, să justifice handicapul de putere pe care liberalii l-au obţinut din start, ca urmare a rezultatelor alegerilor parlamentare, care i-au şi clasat pe locul trei ulterior în AIE-2.  Adică, unicii vinovaţi pentru locul terţ pot fi consideraţi alegătorii, care au avut alte opţiuni electorale. Chiar dacă Mihai Ghimpu a exploatat la maxim funcţia de preşedinte interimar al ţării, anume el se face vinovat pentru ponderea mică în AIE-2 după ultimul scrutin.

Dar mitul trădării, cu care liderul liberalilor alimentează opinia publică confuză şi totodată obosită de perpetuata crizei cu alegerea preşedintelui este o ieşire din situaţie pentru PL. Apelând la aceasta, ei îşi permite să atribuie colegilor din AIE toată responsabilitatea pentru insuccesele ulterioare în actul de guvernare. Nu poate fi trădat nimeni din cadrul Alianţei, deoarece acordul de constituire este marcat de o serie de neajunsuri, care a şi a legitimat dezavantajarea unora faţă de ceilalţi.

Un alt mit pe care Ghimpu îl promovează intens este că lui şi liberalilor i se va datora alegerea preşedintelui. În mod inexplicabil, dar Ghimpu uită că face parte din coaliţia de guvernare şi că anume el, de rând cu alţi lideri ai fracţiunilor parlamentare, trebuie să asigure stabilitatea puterii oferite de votanţii anti-comunişti. Cât de neplăcut nu este pentru Mihai Ghimpu, dar aportul major la alegerea preşedintelui o vor avea socialiştii, care asigură acele voturi pe care AIE-2 timp de doi ani nu le-au putut nici cumpără şi nici atrage din tabăra comuniştilor.

În realitatea, lui Dodon i-a reuşit să-i certe pe cei din Alianţă şi să semene suspiciuni, provocând iritări şi rezerve printre liberali, care s-au simţit trădaţi (deşi, de facto nu au fost!) pentru că şi Filat şi Lupu au început să-i trateze mai special pe socialişti. De fapt, gestul Filat-Lupu este logic. În condiţiile în care AIE-2 este imuabil şi funcţionează prin triumvirat, cei doi lideri şi-au concentrat atenţia pe grupul lui Dodon, având aici şi recomandările de la Bruxelles, la care Ghimpu obişnuieşte să facă referinţă, dar pe care nu le înţelege cu desăvârşire. Şi pentru că s-a simţit cu orgoliul lezat, liderul liberalilor a decis să numească lipsa de flatare şi abordare specială a propriei persoane drept trădare a PL-ului şi votanţilor lor. Şi, dacă Mihai Ghimpu este atât de principial, atunci să plece de la aşa numiţii trădători, dar el nu o va face, pentru că vrea să se menţină la putere şi o poate face doar via AIE-2. Anume din această cauză, el vrea să obţine re-calibrarea AIE-2 şi noi angajamente din partea viitorului potenţial preşedinte.

Cu sau fără imaginarele trădări, liberalii la fel ca  şi alte formaţiuni şi deputaţi au nevoie de continuitatea actualului legislativ, pentru a nu pierde contactul cu alegătorii, dar şi pentru a-i dispersa pe comuniştii lui Voronin şi cei din anturajul lui.

Explore posts in the same categories: Mihai Ghimpu, moldova

23 comentarii pe “Ghimpu cel mai bun la manipulare. Ce fel de trădare?”

 1. Ion Says:

  Ce fel de tradare? E vorba ca nu va mai ajunge speaker? Dodon insa nu poate fi sinucigas, votandu-l pe Lupu si deschisand calea spre functia de speaker lui Ghimpu.

 2. gigi Says:

  constat cu stupoare cum cat de nesimtiti pot fi dulaii lu filat. ghimpu a ramas cu curu in drum pentru ca filea a vostru e mult prea hatru. dar las baieti ca ajunge filea la putere pe bune (fara sa mai ii pese de lupu si ghimpu), si voronin o sa ti se pare mielushel pe langa Putin-ul asta moldovenesc.
  Poroda asta a voastra de verzi, de parveniti nesimtiti vad ca e din ce in ce mai raspandita. dar ghimpu e vinovat, normal, pentru voi e ok, ghimpu sa taca din gura, sa voteze pe candidatul lui lucinsi-filat, si pe urma eventual sa renunte la ministere sa i le de la „pragmatici” alde matale.

  Ah, si sa nu uitam, brusc, dodon e baiat bun, si ghimpu e rau.
  Nu imi trebuie moderarea matale, nu aveti voi curaj sa moderati opinii dureroase „bloggerashi” manipulatori ce sunteti (si culmea mai acuzati pe altii de manipulare)

  • deniscenusa Says:

   Dle Gigi, sa inteleg ca esti mercenarul lui M. Ghimpu, te informez ca nu sunt bloggeras cum crezi tu si ca ceea ce scriu este citit in tara si peste hotare, mai fa un search in google 🙂 In rest, opinia ta nu imi pare stranie, caci il sustii pe Ghimpu. Nimeni nu spune ca Dodon sau FIlat este bun, incerc sa-ti explic tie si celorlalti care il sustin pe liberal, ca el incurca itele si manipuleaza stangaci.

   • gigi Says:

    Imi retrag jignirile, intr-adevar CV-ul este impresionant, cu toate acestea nu inteleg cu te dvs cu Gav va sincronizati tot timpul si il tintiti pe Ghimpu in momentele cheie. De ce nu am vazut articole critcite dese si coordonate impotriva lui Filat?
    Nu sunt mercenarul lui Ghimpu, dar ce se intampla acum in alianta depaseste orice bun simt. Cand a fost vorba sa fie votat prim-ministru, atot-iubitul tatuca, ghimpu era baiat bun, va placea, si lui filea ii placea, orice, numai sa nu revina comii, acum cand tatuca e de doi ani in scaun si sta bine-mersi, brusc Dodon e mai bun decat ghimpu. cum vine asta? Ghimpu si Lupu au in egala masura meritul de a se fi facut AIE, oricare partid putea sa coalizeze cu PCRM, dar nu a facut-o. Acum unii au uitat de acel moment. Si nu mmi se pare corect ca cineva a luat cate o bucata de placinta buna, iar cineva trebui sa roada oasele si sa zica bodaproste si de atat.

    Este un atac mediatic impotriva lui Ghimpu pe toate fronturile, inlusiv ava/omg, unde culema de filat nu zice nimeni nimic de rau!!! iar plahotniuc.lupu e ca si cum nu ar exista. Este clar ca nenea Filat care l-a votata pe voronin in 2005 ar vrea sa indeparteze PL-ul de la guvernare, ca e mai simplu fara oameni cu principii. E mult mai simplu cu oameni ca dodon sau plahotniuc cu care in schimbul unor schimburi de interese si/sau bani poti sa te intelegi sa o vinzi si pe mama.

    Atat timp cat scrii in spatiul public esti supus criticii, daca cv-ul tau e pe bune, stii asta. Si eu critic deoarece mi se pare inadmisibil ca ghimpu care a pierdu functia din tratat, care este batjocorit de toata lumea (chiar si de dodon cu3 mandate, si alea luate pe spatele pcrmului), sa fie atacat si din presa. Ca e partial nepotrivit insusi cuvantul „tradare” poate, dar nici in halul in care il reduceti voi la zero. Cum a zis C. Tanase, in timp ce ghimpu lupta cu comunistii filat facea contrabanda, si accidental atat filea cat si diacov l-au voatat pe voronin, ca s anu mai zic ca lupu a fost in PCRM. Cat despre dodon… dar pentru voi ghimpu e cel mai rau. Si apoi va mirati. Cand mai iesi la o bere cu Gav?

  • deniscenusa Says:

   Dle Gigi, l-am criticat si pe Dodon, sau pe Lupu si Filat, dar in situatia curenta, sincer, nu ma pot abtine cand dl Ghimpu vine cu aberatii…ati incercat sa ascultati ce spune si cum spune? Va rog sa faceti un exercitiu ca sa intelegeti cat de mult adevar este in ceea ce scriu. Si mai repet, il respect pe dl Ghimpu pentru multe lucruri, si consider ca in PL sunt multe personalitati, dar am obosit de aberatii, sunt prea multe, prea omniprezente si personificate…

   • Soliman nema(gnificul) Says:

    Tot ce nu-ti convine tie si constructiei tale de june „moldovenist” sunt aberatii! Si tot ce iti convine sunt genialitati si adevaruri absolute pe care trebuie toata lumea sa le accepte!! Asa intelegi tu democratia. Este intelesul, sensul …dodonist al demersului politic . De fapt e un patrafir de sub care va lansati manipularile anti- romanesti. Viscerale Am mai spus-o. Iar patrafirul e al Rusiei..Pretinsa voastra independenta de stat isi ia drept fundament tocmai Rusia. Prin asta sunteti si tu si Dodon (ba chiar si Filat care e mai sofisticat decat voi amandoi la un loc) anacronici si retrograzi. In democratie, toleranta fata de idei retrograde se poate exercita. pentru ca pana la urma marginalizarea isi spune cuvantul. Intoleranta e caracteristica voastra prin excelenta si e atat de transparenta incat nici nu mai trebuie sa o cauti prin analiza.. Prin intreaga voastra structura deci apartineti comunismului fost utopic , devenit intre timp excesiv manipulant,
    PS- Am vazut ca m-ai cenzurat. Procedeul e tot clasic comunist.

 3. talex Says:

  denis, te citesc deseori, dar acum nu sunt de acord cu tine, iti respect punctul de vedere, dar nu il impartasesc. Orice ati spune, Ghimpu da dovada de mai multa verticalitate decat ceilalti mebri aie, vedem ce iese pe 16

  • deniscenusa Says:

   Talex, cred ca ai dreptate, Ghimpu da dovada de verticalitate, dar in ce? in demagogie, el invoca ceea ce nu exista in realitate. Sincer, daca vom discuta despre alti reprezentanti ai politicii, ii putem critica la sigur, dar acum vorbim despre TRADARE. Ce fel de tradare? Si daca e tradare,atunci sa spuna ca a fost tradat si de UE, spre care tinde atat de mult PL. Nu uitati ca europenii i-au incurajat pe cei din AIE sa dialogheze cu socialistii. Cum explicam asta? Nu este oare manipulare?

  • Soliman nema(gnificul) Says:

   Pt talex
   N-o sa poti vedea mare lucru nici dupa 16 martie. Societatea „moldoveneasca”‘ e o moara care se macina pe sine pana la distrugerea de sine. Deznationalizarea, golirea de continut a identitatii etnice reale si autentice e atat de extinsa si de profunda, incat nici peste 20 de ani nu se va intra in normalitatea dupa care alearga toti pe acolo pe la voi, dar nu stiu unde se afla. Moldova intre Scilla si Caribda cum se afla acum, are toata sansele sa devina praf si pulbere.

 4. Ion Says:

  Dl Ghimpu spune ca cica presedintele va fi ales datorita PL! Ce inseamana asta? Se putea oare altfel? PL nu e paree a guvernarii? Trebuia sa spuna cadin cauza PL se targaneaza alegerea presedintelui! Asa e mai corect!

 5. Jedy Simson Says:

  Tradarea lui Ghimpu vine dintr-o cu totul alta directie despre care nici el n-a banuit pana daunazi. E o tradare din interiorul propriei formatiuni. Liderul PL nici n-a intuit pana acum ca partidul pe care cica-l „conduce” de fapt apartine altor indivizi destul de bine organizati si care-l folosesc si pe el si pe alti asa zisi lideri din aceasta formatiune.

 6. Siberiacul Says:

  Denis, Denis.
  Dar de unde ai cîte 600 Euro/an – (800 lei/luna), ca să fie propagat blogul tău pe Unimedia! Ce căştig material ai de la blogul tău? Sau ai bani prea mulţi şi nu ştii ce să faci cu 800 lei pe lună?
  N-am crezut că aşa de jos poţi decădea atacîndu-l pe Dl Ghimpu împreună cu propaganda Moscovei, comuniştii, neocomuniştii a lui Lucinschii şi Voronin!
  1. Doar Dl Ghimpu luptă din anii 80 cu regimul comunist şi eliberare de ocupaţia rusească ( Ştii cu ce s-au ocupat pînă în 2009 Filat, Dodon, Lupu, Plahatniuc, Diacov?)
  2. Ştii cine sunt „cei trei de alde Vlad”, care au devenit peste noapte multmilioneri şi miliarderi în Euro în timp ce cetăţenii R. Moldova sunt cei mai săraci din Europa? Atunci de ce baţi în Dl Ghimpu!? Sau eşti plătit să ai blog şi ceva oase de pe masă îţi mai aruncă oligarhii?
  3. Dl Ghimpu este unicul Preşedinte (fie el şi Interimar) care a emis aşa Decrete ca condamnarea ocupaţiei acestui teritoriu, condamnarea comunismului, retragerea Armatei Ruse de pe teritoriul RM,… A fost dur criticat de propaganda Moscovei, Voronin, dar şi de „anticomuniştii” şi „proeuropenii” PLDM şi PD
  4.Doar Dl Ghimpu, PL, nu dorea anunţarea datei alegerilor, fără a avea o candidatură concretă la Preşidenţie – pentru a nu avea aşlegeri anticipate. şi voi, cei „independenţi”, sistematic l-aţi criticat pe Dl Ghimpu. Ce vei scri, dacă peste căteva luni avem alegeri anticipate?
  5. Cu PCRM întîlniri secrete au avut şi PD şi PLDM. AIE 1 şi AIE 2 s-a ţinut doar prin efortul Dlui Ghimpu.
  6. Oare nu înţelegi de ce se bate din toate părţile în Dl Ghimpu!? – Pentru că este unicul lider de partid proromân şi anticomunist şi NU A TRĂDAT, nu a fost cu antiromânii Lucinschii şi Voronin.
  7. Pe baricada luptei politice dintr-o parte este Dl Ghimpu, PL; din celaltă parte sunnt Voronin, Filat, Lupu şi Dodon
  8. Conştientizezi că şi tu ai adus aportul biruinţei forţilor comuniste şi neocomuniste? A veni oare vremea cînd ai conştientiza că AI TRADAT cauza băştinaşilor pentru interesile Rusiei?

  • deniscenusa Says:

   Dle Siberiacul, chiar iti multumesc ca prin comentariile tale contribui si tu la promovarea blogului meu. In rest, nici nu stiu ce si cat costa pe UNIMEDIA, echipa acestui portal m-a invitat sa vin cu analize si articole pentru platforma lor Voxreport, Cat priveste la propagarea blogurilor, cred ca te poti referi la Roman Mihaes sau alte persoane care au bloguri la ei, poate ei iti vor spune mai multe detalii. Cat priveste aportul lui Mihai Ghimpu, ma intereseaza ceea ce face acum, si cat de mult acesta face ca politica din RM sa fie si mai confuza pentru cei din Europa si plictisitoare pentru cei de acasa. Degeaba europenii platesc ca ai nostri sa invete franceza si engleza sau ii cheama sa manance si sa calatoreasca pe bani europeni, daca fac o politica provinciala si egoista in interesul propriu. Mai mult nu am ce adauga. Multumesc inca o data 🙂

   • Soliman nema(gnificul) Says:

    Ca UNIMEDIA te gazduieste gratuit ca invitat de „onoare” asta inseamna ca si tu si ei(patronii spirituali) sunteti de aceesi factura.. Adica ejusdem farinae. Ba inca ei sunt mai …smecheri decat tine. Prin gazduirea blogului tau UNIMEDIA realizeaza niste venituri in plus. In presa capitalista se poarta , asa ca lectia e invatata. Dar prost. Lectia are schema depasita de vreme. Presa mercantila cu unic scop mai bine sau mai putin bine mascat -castigul gras- nu se mai poarta in alte parti demult. Fireste , parti mai civilizate decat „R.Moldova”. Pana sa mai ajungeti voi sa va mai si dumiriti cum devine chestia , mai va!! Lozinca „merge si asa”e in floarea democratiei la domniile voastre. acasa.

 7. Siberiacul Says:

  Lupta cu Ghimpu, PL, oare nu este prelungirea operaţielor „agrarienii” împotriva Dlui Druc, Roşca împotriva Dlui Sturza şi acuma Dl Filat împotriva integrării europene şi a românului Ghimpu!?
  Conştientizei că şi tu, tinere, AI TRĂDAT cauza proeuropeană, proromână, anticomunistă?
  Fii sănătos şi mai gîndeşte ce scrii!

 8. Ion Says:

  Siberiacule de ce aberezi? Cum adica Filat lupta impotriva integrarii eurpopene?Ministul de externe Leanca, care e membru PLDM, a facut si face mult mai mult decat toti ministii PL luati la un,loc pentru apropoierea noastra de UE! Dimpotriva, comportamentul lui Ghimpu seamna mul cu cel al lui Rosca din 1999, care a luptat si l-a doborat pe Sturza, aducand la putere pe voronin!

  • Soliman nema(gnificul) Says:

   Ioane, Ioane
   cand ai sa intelegi oare ca intrarea voastra in UE nu se poate face fara Romania??? Asa ca nu-mi vinde mie gogosi cu Leanca al tau, fost…. lucrator(angajat) la Ambasada URSS de la Bucuresti!! Cred ca era chiar subordonatul lui Dumitru Diacov, alt fost mare scula la caciula sovietica oplosita in BUHAREST!!! Nu va duce mintea fratilor la mai mult de atat?? FARA ROMANIA- CIUCIU(salariul nord coreean!) UE!! Naivitati de prunci lansati in politica de provincie/gubernie!!Provincie /gubernie obladuita de Imperiul Rus/Putin.

 9. Hmeli Suneli Says:

  Domnule autor, noi vorbitorii nativi ai acestei limbi percepem verbul „a manipula” ca fiind unul foarte tranzitiv, prin urmare trebuie urmat imediat de un complement direct. Adica de un cuvânt care sa raspunda la intrebarea „ce?”, fie la întrebarea „pe cine?”, înainte de orice alta parte de propozitie. E perfect legal sa spui de ex: „manipuleaza lumea cu zvonuri” dar e impropriu sa spui „manipuleaza cu lumea”, sau „cu opinia publica” din cauza ca lumea sau opinia publica e formata din persoane si nu pot forma instrumentul unei manipulari. Persoanele pot fi doar obiectul manipularii.
  Sper ca explicatia de mai sus sa aibe sens.
  În alta ordine de idei, mi se pare cam ciudat ca si don Pampon are un articol critic la adresa lui Ghimpu în acelasi timp cu al Dvs.. Pe cel semnat de Gav înca nu l-am vazut.

 10. Siberiacul Says:

  Denis – eşti tînăr, citit, mai gîndeşte-te ce faci!!! Prin TRĂDARE departe nu ajungi!!!
  Tinere, în primul rînd un tînăr educat trebuie să spună celui care dupa vărstă îi este ca tată Dl, deci o persoană educată trebuie să spună „Dl Ghimpu”. Dar aceasta te caracterizează pe tine şi nu pe Dl Ghimpu.
  Cu privire la TRĂDARE – uităte la tine în primul rînd şi la acei ce te plătesc
  1.Regretabil că te bucuri că cineva îţi promovează blogul prin critici antiGhimpu ce scrii, şi nu înţelegi că TU TRĂDEZI cauza proeuropeană, proromână, anticomunistă
  2. Unimedia Profesorului, Vice-Preşedinte PL, Dlui A.Petrencu, i-a cerut 600 Euro/an, pe care nici Dl Petrencu şi nici PL nu-şi pot permite să cheltuie aşa bani. Dar din ce merite ţie, tinere, Unimedia îţi plasează blogul? Cine ţi-al plăteşte şi de ce anume ţie? „Caşcavalul doar în cursa de şoareci e pe degeaba”. Pentru ca TU SĂ TRADEZI cauza proeuropeană, proromână, anticomunistă, măscărindul pe unicul lider de partid parlamentar (PL) cu adevărat proeuropeană, proromână, anticomunistă !!!
  3.Căt priveşte la întrebarea ta: -„ce face acum” Dl Ghimpu? DL GHIMPU NU TRADEAZĂ AIE!!! Este unicul lider de partid din AIE care a cu adevărat a luptat pentru formarea AIE 1 şi AIE 2, pentru conlucrare în AIE, şi acum pentru păstrarea AIE !!! PLDM şi PD încercau SĂ TRĂDEZE avînd întîlniri secrete cu comuniştii, Voronin. AIE pînă acum mai este doar numai prin efortul Dlui Ghimpu
  4. A-l învinueşti de „Politica din RM confuză” pe Dl Ghimpu. Dl Ghimpu a emis Decrete de condamnarea ocupaţiei (rezultatul Pactului Ribbentrom-Molotov), retragerii Armatei Ruse de pe teritoriul RM, condamnarea comunismului… Dar „proeuropenii şi anticomuniştii” Filat (PLDM) şi Lupu (PD) au criticat dur aceste Decrete. Cine duce politica confuză, cine este cu adevărat proeuropean şi cine prorus, cine este anticomunist şi procomunist ?Europa ştie ce doreşte Dl Ghimpu, dar ştie şi politica confuză a Dlor Filat şi Lupu de a „şedea cu fundul în 2 luntre”, de a „suge de la 2 vaci” – aceştea duc politica confuză!!! ACEŞTE TRADEAZĂ şi pe Rusia şi pe Europa?
  5 Dar ce politică a dus Dl Filat cînd UE interzicea deplasarea lui Smirnov în Europa, dar Filat se luptă cu UE ca infractorul de Stat să poată liber să se deplaseze în Europa? Europenii n-au înţeles politica confuză a Dlui Filat!!! Dl Filat A TRĂDAT memoria celor care au luptat împotriva Armatei Ruse de ocupaţie din 1992, a celor care au murit din cauza Rusia, reprezentantul căruia este Smirnov
  6. Dar Dnii Filat şi Lupu de ce L-AU TRĂDAT pe Dl Ghimpu, cînd au plecat la UE cu Dodon şi Dna Greceanîi-carabina ca s-o propună Preşedinte!? Dnii Filat şi Lupu AU TRĂDAT memoria, cemnitatea tinerilor de pe 6-7 aprilie 2009
  7. Dnii Filat şi Lupu AU TRĂDAT memoria celor care au pătimit de la regimul comunist şi nu au fost la dezvelirea monumentului de pe PMAN „Piatra lui Ghimpu”!!!
  8. NU-I TRĂDARE?dacă Dl Filat a plecat de la Dl Diacov, Dnii Lupu, Plahatniuc de la Voronin? Ghimpu de peste 20 ani duce aceiaş linie de luptă politică
  8.Uităte pe fotografii cine (o să-l vezi şi pe Dl Filat) a fost la ziua de maştere a celui care A TRĂDAT cauza proeuropeană, proromână, anticomunistă. Ştii de proverbul „Spune cine îţi este prietenul şi eu ţi-oi spune cine eşti tu”

  Fii sănătos şi mai gîndeşte ce scrii!!!
  Mai consulte-te cu apropiaţii tăi, mai ales dacă ai rude dintre care au pătimit de la regimul comunist

 11. Siberiacul Says:

  Ion, tinere, fii mai educat. Eu am argumentat şi argumentez pe puncte ce scriu
  1. Dl Ghimpu a luptat pentru formarea, funcţionarea, conlucrarea şi păstrarea AIE 1 şi AIE 2. Dl Ghimpu conlucra cu Dl Lupu şi cu Dl Urechianu (În AIE 1).
  2.Dl Filat toată vremea n-a dorit conlucrarea în AIE 1 şi AIE 2.
  3.Dl Filat s-a opus alegerii ca Preşedinte a Dlui Lupu.
  4. Dl Filat s-a ocupat cu ponegrirea colegilor din AIE.
  5. Dl Filat avea întîlniri secrete cu Voronin şi nu Dl Ghimpu..
  6.Nu Dl Ghimpu, dar Dl Filat a fost la ziua de naştere a lui Roşca, care actualmente nu are nici o funcţie de Stat.
  7.Nu despre Dl Ghimpu se spune că este oligar, dar despre Dnii Voronin, Plahatniuc şi despre dl Filat că au furat cu nemiluita şi şi-au făcut avere de multmilioane, miliarde de Euro în cel mai sărac tat din Europa
  8.Ministrul de Externe cu PLDM de ce nu a susţinut Decretul Dlui Ghimpu cu privire la retragerea Armatei Ruse de pe teritoriul RM!?
  9. Ministrul de Externe cu PLDM de ce cereau de la UE să îi eie interdicţia infractorului de stat Smirnov să se deplaseze în Europa?
  10. În realitate Europa mai tare se luptă pentru noi, decăt Filat cu Leancă pentru ca noi să fim în Europa.. Aceştea doresc să fie şi cu europenii şi cu ruşii. Polonegii slavi au ales calea doar europeană, nemaivorbind de republicile baltice
  11.Dl Filat, Cenuşă, tu ,… a-l atăcaţi pe Dl Ghimpu la fel cum o face antieuropeanul prorus, antiromânul, procomunistul Dodon
  12. Anume dl Ghimpu se opunea numirii datei alegerii Preşedintelui fără a avea o candidatură concretă, convinşi că va fi votată. În alt caz v-om avea alegeri anticipate
  13. Nu Dl Ghimpu, dar Dl Filat a spus că luptă pentru a fi „politicianul Nr 1”. În sondaje acum şi este politicianul Nr.l, de aici lui îi este convinabil de a avea alegeri anticipate

  Regretabil Ion, că aşa de uşor poţi fi convins de persoane care 1.venind din România a plecat la antiromânul Lucinschii,
  2-peurmă a-l votează pe Voronin,
  3.dupa aceasta pleacă de la Diacov,
  4.peurmă îşi face Partid Libera Democrat cu doctrină „conservatoare”

  De ce Filat a format partid „liberal” – doar erau proeuropenii, proromînii şi anticomuniştii !.PL cu Chirtoacă şi Dl Ghimpu şi 2.PNL cu Dna deputat Pavlicenco?
  Oare nu de a lua „funcţiile” lui Roşca destrugînd proromânii, proeuropenii şi anticomuniştii PL şi PNL!?

  Ce va mai scri Cenuşă, tu, … despre Dl Ghimpu, dacă vom avea alegeri anticipate? Tot Dl Ghimpu va fi de vină?

 12. Serj Says:

  Fratilor si nefratilor pe nenea Ghimpu l-am urit pina in 2008, si i-am iubit pe comii crezind in stabilitate, dar am inteles ca vorbele dulci sunt otrava pentru poporul nostru. Acum sunt pentru PL si sper ca acest partid v-a ramina tot atit manipulatoriu in vorbe de rau! in vorbe iutite (acre) pentru unii blogheri. Nenea Ghimpu o zice uneori prea vertical, dar e mai bine decit sa fii trisat!

  • Soliman nema(gnificul) Says:

   Sa nu fii niciodata in viata ta decat vertical, Serj!! Nici incurcat la mate si la minte!! Cea mai mare politica din lume este a adevarului. Numai el e intotdeuna vertical ,drept si greu de suportat de catre toti nemernicii pamanntului!!!!!!!!!!! Daca adevarul in tine nu e limpede si vizibil de la mare departare, nu mai esti stapanul tau,Serj!!Sunt altii!!


 13. eu citesc abia acum analiza lui Denis si ii dau dreptate intru totul. Eu sunt printre cei multi care au votat pentru PL, crezand sincer ca este singura formatiune politica care va promova idealurile noastre nationale,va fi cu adevarat aproape de popor. Nu a fost sa fie asa. Dl Ghimpu a facut cateva actiuni demne de toata aprecierea noastra, dar la asta s-a limitat, in rest – asa cum remarca Denis – este demagogie. Si din cea mai ieftina. Ce este mai grav insa e ca prin gura dlui Ghimpu vorbeste de multe ori Plahotniuc. Urmariti-i discursurile dinaintea alegerii presedintelui si o sa va dati seama. Iata aici de fapt este TRADAREA. Asta nu mai mira, pentru ca ne-a socat candva Rosca si de atunci, poate ca, nu mai suntem atat de increzatori. Eu personal sunt dezamagita in presatia PL-ului. De fapt, legatura Ghimpu – Plahotniuc poate fi probata cu dovezi concrete, dar, la asta, o sa revenim cu niste investigatii.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: