Marian Lupu i-a numit „desfrânaţi” pe ministrul de externe al Germaniei şi pe premierul Belgian. De ce tac europenii

Câteva zile în urmă euroscepticul şi euro-plângăreţul democrat Marian Lupu a comis una din cele mai grave erori din cariera sa politică. Din dorinţa de a se pune bine pe lângă segmentele homofobe ale societăţii, într-o emisiune la ProTV Chişinău, liderul PDM a etichetat minorităţile sexuale ca „desfrânaţi”. Acest lucru reiese din afirmaţia democratului deranjat serios de revendicările acestei categorii sociale privind respectarea drepturilor fundamentale (care nu aduce atingere familiei sau instituţiei adopţiei).

„Eu tratez lucrurile astea ca desfrâu” a spus Marian Lupu, referindu-se la homosexuali, pe care îi consideră o altă specie umană decât majoritea populaţiei. Dar fără să-şi dea seama, liderul democrat a catalogat drept „dresfrânaţi” nu doar pe minorităţile sexuale din ţară, dar şi pe politicienii şi oficialităţile din statele UE, care nu-şi ascund orientarea sexuală.

În Germania şi Belgia, declaraţiile lui Marian Lupu vor trezi cel puţin reacţii confuze. Ministrul de Externe al Germaniei, Guido Westerwelle şi premierul Belgiei, Elio Di Rupo, care şi-au dezvăluit homosexualitatea cu mult timp în urmă, se pot întraba de ce preşedintele unui partid din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană face declaraţii homofobe.

Discriminarea frontală şi cuvântările nerespectuoase ale democratului Lupu sunt adresate atât propriilor cetăţeni, iar într-un mod indirect şi reprezentanţilor aceleiaşi categorii din Europa, inclusiv oficialităţilor europene. Aceasta scoate în evidenţă iresponsabilitatea politică a liderului PDM, dar şi profundele viziuni homofobe ale acestuia, susţinute activ şi agresiv, de sus în jos, de către aripa tînăra a democraţilor.

Problema nu constă în biata lege antidiscriminare, redenumită „egalitatea de şanse”, definitivată în „asigurarea egalităţii” de acelaşi Filat, înainte de a o trimite în mod repetat legislativului. Trezeşte îngrigorări afrontul lui Lupu împotriva minorităţilor sexuale ca atare, fără a realiza că loveşte totodată şi în Guido Westerwelle şi Elio Di Rupo, care sunt persoane-cheie în ţări importante pentru proiectul european, pe care to el l-a promis moldovenilor. De Germania mai depinde şi evoluţia în soluţionarea conflictului transnistrean, iar Belgia-Bruxelles reprezintă centrul politic al Uniunii Europene, ce asigură mentenanţa financiară a guvernării de la Chişinău, care numără şi PDM.

Toate aceste aspecte sunt ignorate vădit de Marian Lupu, a cărui afirmaţii pot şi trebuie să provoace scandal diplomatic. Or, preşedintele legislativului moldovean îi atribuie şi lui Westerwelle şi Di Rupo calificativul de „desfrânaţi”, ţintindu-i iniţial pe homosexualii moldoveni. Diplomaţia belgiană şi cea germană se va simţi  nevoită să ia act de poziţia oficială a spicherului moldovean, iar aceste semnale vor fi recepţionate invevitabil de către Westerwelle şi Di Rupo.

Cum Marian Lupu îşi va saluta colegii din Partidul Socialiştilor Europeni, unde PDM are statut de Observator. Nu se ştie ce explicaţii dânsul va transmite democraţilor din Parlamentul European (al doilea grup după numărul de deputaţi), dar este cert un lucru, Marian Lupu se va saluta prin gesturi şi de la distanţă cu dnii Westerwelle şi Di Rupo. Sau poate democratul va da dovadă de echilibristică şi va uita pentru un moment că are prejudecăţi homofobe considerându-i „desfrânaţi”? Sarcină complicată pentru democratul moldovean, care deja a ajuns în vizorul Delegaţiei UE de la Chişinău pentru incoerenţa şi abandonarea angajamentelor politice (Vezi articolul: „Bruxellul îl contrazice pe euroscepticul Marian Lupu„).

Punctul de pornire nu este legea în cauză, de care depinde posibilitatea avansării în planul de acţiuni privind liberalizarea vizelor, ci faptul că Marian Lupu acţionează în cunoştinţă de cauză în detrimentul intereselor naţionale, întrepătrunse de obiectivul de integrare europeană.

Orice declaraţie trebuie cântărită, atunci când vizează drepturile propriilor cetăţeni, a cetăţenilor străini (investitori, turişti etc.) aflaţi în vizită în Republica Moldova. Iar Marian Lupu trebuie să uite de opiniile sale private, deoarece deţine o funcţie oficială prin care reprezintă ţara în Europa şi în lume.

Afirmaţiile totalmente deplasate exprimate de către democrat probează sterilitatea „principiilor şi valorilor” Acordului de înfiinţare a Alianţei pentru Integrare Europeană, dar şi făţărnicia politică şi mesajele pe alocuri ostile, permise şi promovate de guvernare la adresa partenerilor europeni.

Explore posts in the same categories: Homofobia, Homofobia si politica in RM, Legea anti-disciminare, Liberalizarea vizelor, Marian Lupu, UE şi RM

Etichete: , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment pe “Marian Lupu i-a numit „desfrânaţi” pe ministrul de externe al Germaniei şi pe premierul Belgian. De ce tac europenii”

  1. petruclej Says:

    Ai uitat să-i menționezi pe primarul social democrat al Berlinului, Klaus Woereit, și pe primarul socialist al Parisului, Bertrand Delanoe.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: