Proiectul lui Mişin inventat pentru a zdrobi comuniştii şi „a clona” socialiştii

Foto: vesti.md

După anunţul despre apariţia unui proiect politic nou de stângă dispare orice întrebare în legătură cu asemănările dintre Mişin şi  socialiştii în frunte cu  Dodon (Vezi articolul: Comuniştii se răresc. Mişin se înclină spre socialiştii lui Dodon). Deloc întâmplător, Mişin pleacă de la comunişti după ce socialiştii a luat asupra sa critica pentru alegerea unui Preşedinte de ţără pro-român şi docil AIE. Tot nu de pe loc gol, fostul comunist veteran decide să se suprapună cu platforma socialiştilor, punând accentul pe statalism, minorităţile alolingve şi relaţiile cu Rusia. Dar cine stă în spatele acestui proiect politic – businessmani sau partide ale puterii?

Înclin să le dau dreptate vocilor care şoptesc că Mişin este un proiect al lui Filat. Logica premierului convine raţionamentului de a include PCRM în „cartea roşie speciilor politice rare sau dispărute”.  Slăbirea comuniştilor va însemna extinderea perioadei guvernărilor de coaliţie şi va reduce serios din votul de protest anti-AIE, pe care alegătorii l-ar putea oferi PCRM-ului în cazul unor noi alegeri parlamentare. Dar rolul lui Mişin nu este doar de a pulveriza imaginea PCRM-ului, dar şi de a nivela suportul public pentru celelalte partide de stângă, apărute ca urmare a erodării comuniştilor împinşi în opoziţie, printre care şi socialiştii lui Dodon.

Proiectul lui Mişin şi-a revendicat din start misiunea de opoziţie constructivă, pe care şi-o atribuie socialiştii de fiecare dată, ţintind imediat în electoratul preferat al PSRM-ului şi anume alolingvi, moldovenişti şi pro-ruşi. Premeditat sau nu, dar Mişin şi companionii lui „clonează” partidul lui Dodon. Comanditarii lui Mişin vor trebui să găsească obligatoriu un lider moldovenist popular şi credibil, altfel, noul proiect de stânga va eşua la fel ca şi cel a lui Ţurcan şi alţii deja uitaţi de opinia publică.

Explore posts in the same categories: Igor Dodon, PCRM

Etichete: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: