„Comeback-ul” comuniştilor, menit să-i eclipseze pe Dodon şi Mişin

Foto: trm.md

Contrar aşteptărilor şi calculelor politice, comuniştii au venit oricum în Parlamentul ţării, pe care continuă să-l numească „nelegitim” şi condus de „forţe uzurpatoare”. După ce au boicotat în afara legislativului, rândurile rărite ale comuniştilor vor să-l obstrucţioneze din interior. Inspiraţi din bătăliile sângeroase din Rada ucraineană sau din activitatea eficientă a opoziţiei din România, fracţiunea comunistă vrea să detoneze ambianţa armonioasă şi călduroasă din legislativ, care a dominat până acum în pofida şantajului liberalilor în frunte cu Ghimpu.

Dar pe lângă misiunea distructivă asumată de comunişti, „comeback-ul” realizat de aceştia este unica modalitate de a supravieţui, după autonomizarea mai multor membri de partid şi atomizarea PCRM în entităţi politice noi de stânga. Conservarea şi consolidarea pereţilor fisuraţi ai partidului sunt obiectivele urgente ale comuniştilor, „decapitaţi” de liderii săi anteriori.

Mai mult decât atât, PCRM a pierdut enorm din imagine după ce Vadim Mişin l-a abandonat. De aceea, revenirea în Parlament devine un mijloc eficient de a se reabilita.

Alt handicap pe care comuniştii vor să-l elimine este vizibilitatea mediatică, care odată cu prezenţa în legislativ le permite să abundeze conţinutul surselor de informare. Mai ales în condiţiile în care „NIT-ul” comuniştilor activează doar pe online, accesul gratuit la presa concentrată pe legislativ este oportunitatea ce nu poate fi ratată de PCRM-ul deshidratat mediatic.

Un ultim scop ţintit de PCRM reîncarnat în legislativ este de a neutraliza concurenţii legislativi de pe stânga eşichierului politic. „Grupul lui Dodon” completat cu „trio lui Mişin” ar fi reprezentat un pericol pentru integritatea fizică şi de imagine a PCRM-ului. De aceea, ultimul a făcut un pas menit să-i umbrească definitiv pe socialiştii lui Dodon şi pe „forţele de stânga” ale lui Mişin. Acum, deputaţilor ex-comunişti le va fi mai greu să se distingă şi să acapareze electoratul de stânga, obosit de „boicotul” prelungit şi fără sens al PCRM.

Totuşi, anihilarea şantajului şi a presiunilor din partea AIE, precum şi banalizarea şi slăbirea elementelor de stânga din legislativ, rămân a fi condiţiile esenţiale luate în calcul de ideologii PCRM.

ARTICOL preluat de Jurnal.md

Reclame
Explore posts in the same categories: PCRM

Etichete: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: