About [Without Quotes]

[Without Quotes] is administered by the researcher and political analyst Dionis Cenusa. Considering that most media and non-governmental spaces exhibit overtly political bias, this Platform positions itself as an impartial analytical and informational source. 

Content: This page publishes political commentaries related to Moldovan and regional (geo)politics. It also hosts analytical comments and more elaborated academic/policy research for Western think-tanks and media institutions and Moldovan ones.

Language: The platform publishes articles mainly in Romanian and English (occasionally in Russian, Spanish and French).

Collaboration: For any collaborations, please write to denis.cenusa@gmail.com

18 comentarii pe “About [Without Quotes]”


  1. Bine este ca te consideri modesta 😉 dar nu neaparat complicata. Ceea ce consideri complicat la tine este totul ce inca nu iti poti explica sau nu poti defini ca sa intelegi mai bine. Dar Geothe spunea ca totul ce se afla intr-o stare incerta se intareste in ginduri puternice. Citeste – What is Life? – 1944 – Text – http://home.att.net/~p.caimi/schrodinger.html
    Succes!

  2. Sandutza Says:

    Imi place motto-ul…
    Imi place cum gandesti…
    Bafta… am dat la tot buddy list-ul meu link-ul BLOGului tau.

  3. Petru Clej Says:

    Domnule Cenușă, aș dori să iau legătură cu dumneavoastră pe e-mail.

    Puteți vă rog să-mi scrieți pe adresa indicată?

    Cu stimă

    Petru Clej

  4. Nicole Says:

    Desi daca nu v-as cunosate modestia si rigoarea as lua “Totul ce ne înconjoară poate şi trebuie să fie explicat” drept pretentios (poate alegeti un altul? 🙂 ), va citesc „religiously” si multumesc pentru informatia si analizele dv. extrem de utile.

    Acum as veni cu o rugaminte: nu reusescsa accesez excelentul dv. articlo „Cine sustine Molodva in EU” din Dec. 2007. Mi l-ati putea trimite? E un pic urgent, scriu un articol academic si am deadline in 2 saptamini. Multumesc anticipat.

    Numai bine.

    PS: Chiar aveti numai 25 ani???????

  5. Noi Says:

    Stimate domnule Cenusa,

    Totul ce ne inconjoara este atat de complicat, si totusi atat de simplu. Modesti sunt, intr-adevar numai cei indeajuns de complicati, si totusi atat de simpli… Ce bine ca in totul acesta mai exista si persoane ca dumneavoastra, tineri de mare viitor, adevarate faruri ale culturii romanesti de pretutindeni.

    ‘DE CE?’, intrebarea care transpare din titlul blogului dvs. (si din numele dumneavoastra – ce coincidenta uimitoare, care apare meteoric la o mie de ani) ne indeamna si pe noi s ane intrebam: de ce isi face toti blog?

    Cu stima,
    Noi

  6. tanyka Says:

    eu cred ca universul nu e chiar ati de usor sal descoperi dar incercind si gindind exact poate avea si un rost tot la ceti pui in p

  7. Svetlana PARA Says:

    super tare,
    respect pentru ceea ce scrii,
    o colega de breasla…;)

  8. Denis Cenusa Says:

    Multumesc pentru aprecieri. Voi continua sa-mi perfectionez arta scrisului, analizei si expertizei in vederea disecarii mai reusite a evenimentelor care se perinda.

  9. Stelian Rusu Says:

    Poti sa-mi trimiti email-ul tau?
    Mersi anticipat

  10. snitzel91 Says:

    saut. vrei sa facem un schimb de bloguri? astept raspuns pe mail. ms

  11. Alexandru Buruiana Says:

    Stimate dle Denis Cenusa

    Revista STARE DE URGENTA realizeaza un sondaj despre imaginea rusilor in viziunea romanilor din Republica Moldova si viceversa. Am dori sa cunoastem si opinia dvs asupra ecestei realitati. Va invitam sa raspundeti la intrebarea: Cum suntem vazuti de catre rusi, ce imagine au ei despre noi si respectiv ce imagine aveti dvs despre rusii din Basarabia?
    Asteptam raspunsul dvs pe aceasta adresa electronica – alexandruburuiana@yahoo.com pana la data de 25 ianuarie 2009. Va rugam ca raspunsul dvs sa nu “depaseasca 5 000 de semne”.
    Ancheta va fi publicata in editia din luna februarie (pana la 10 februarie), 2009.
    Pana atunci puteti urmari numarul 1 din acest an al Revistei Stare de Urgenta care poate fi gasit in chioscurile S.A Moldpresa si Omniapresa incepand cu data de 13/14 ianuarie 2009.
    Va multumim anticipat si va dorim un an nou cat mai reusit!
    Cu cele mai bune ganduri!
    Alexandru Buruiana
    Revista Stare de Urgenta
    http://staredeurgenta.wordpress.com/

  12. d.c. Says:

    Stimate Domnule Cenusa,
    sunt colaborator al unui Institut de Studii Inter-religioase din Romania.
    Vreau sa Va scriu un e-mail (privat).
    Va rog sa-mi scrieti.
    Va multumesc anticipat!

    d.c.

  13. qwerty Says:

    buna, cum poti fi contactat?


  14. Stimate Domnule Cenusa ,
    Am urmărit cu atentie un sir de articole al caror autor sunte-ti Dumneavoastră. Ne-a placut stilul si problemele abordate in aceste articole. Am fi bucurosi daca le ve-ti plasa si pe forumul ONG-ului nostru. Pentru ca vizitatorii si membrii asociatiei sa aiba posibilitatea de a se familiariza cu viziunea Dumneavoastra asupra problemei abordate, metodele de solutionare , etc.
    Cu respect, AO “Liga pentru protectia valorilor democratice”
    Forumul — http://www.patriotism.md


  15. Denis, salut!Sunt directorul saptamanalului regional CUVANTUL. Vreau sa-i propun sa raspunzi la cateva intrebari despre esenta, rolul si actualitatea referendumului din 5 septembrie. Lumea din provincie habar nu are despre aceasta, iar comunistii umbla cu povestile lor din casa-n casa. Ce zici? Interviul vreau sa-l publicam la 20 august. Tudor Iascecno

  16. kyubival Says:

    Salut Denis, am citit recent Moldova – „povestea de succes” a discriminării în vecinătatea Uniunii Europene de pe allmoldova.com şi vreau să-ţi spun că mi-a plăcut ce ai scris, cum gândeşti şi analizezi problema. Aş vrea ca pe viitor să poţi scrie la fel, să fii mereu deschis la minte şi cât de imparţial şi obiectiv posibil. Mi-ar plăcea să putem discuta. Oricum, mult succes în continuare 🙂


Lasă un comentariu